Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Baptista óvodás bibliatábor

Ebben az évben 2023. május 30. és június 03. között angol nyelvű, baptista, óvodás bibliatábort szerveztünk gyermekeinknek.

Amerikából érkeztek baptista testvéreink, akik azt a missziót tűzték ki célul, hogy itt Magyarországon, az általuk kiválasztott egyik baptista fenntartású intézményben szeretnének a hátrányos helyzetű gyermekek életébe hitet, örömöt, egy kis boldogságot vinni Isten segítségével. Mind a kilenc vendégünk nagyon izgult az első percekben, de gyorsan megtalálták az utat a gyermeke szívéhez, így vidáman repültek az együtt töltött órák és percek. Az angol nyelv sem okozott akadályt, önkéntes tolmács segítőinknek köszönhetően.

Minden nap valamilyen érdekes tevékenységgel lepték meg ovisainkat, s közben játékos módon ismertették meg őket a különböző bibliai történetekkel.

A reggelek közös áhítattal kezdődtek, majd kis csoportokban, forgórendszerben vettek részt a gyermekek a bibliai történeteket feldolgozó kézműves, táncos-énekes, játékos mozgásos tevékenységeken. A kicsik élvezéték a közös együttlét minden pillanatát. Kíváncsian várták a másnapi meglepetés foglalkozásokat.

Mindeközben baptista testvéreink külön kívánsága volt, hogy megismerhessék a gyermekek és szüleik otthoni körülményeit, családi életüket. Tíz családhoz szerveztünk rövid látogatást, ahová nem érkeztek üres kézzel, a gyermekek és a szülők számára is vittek adományt, mely gyermekjátékokat, és tartósélelmiszert is tartalmazott.

Vendégeink a szabad délutánokon az országunk a városunk nevezetességeivel ismerkedtek. Így kirándultak a Budai Vár-ban, hajókáztak a Dunán, ellátogattak a Balatonhoz.

A búcsú napjára családi programot szerveztünk az óvoda udvarán, ahol vendégül láttuk ovisaink családját, szülőket, testvéreket is, külön számítva az apukák ügyességére, mivel az „Apák-napja”-t is ekkor tartottuk. A gyerekek bemutatták az addig megszerzett bibliai ismereteiket, az anyukák főztek, a bemutató után pedig megkezdődött az apukákkal közös játékos, mozgásos vetélkedő. Ezután együtt elfogyasztottuk az elkészült paprikáskrumplit kovászosuborkával, aminek akkora sikere volt, hogy vendégeinknek le kellett írnunk a receptet.

Csodálatos délelőttöt töltöttünk együtt. A program végén nehéz szívvel, de elbúcsúztunk egymástól. Gyerekek, óvodai dolgozók, szülők és az amerikai testvéreink kölcsönösen megajándékozták egymást egy kis aprósággal az eltelt napok emlékére. Nagyon szeretnénk az elkövetkezendő évekre óvodai hagyományként megőrizni a bibliatábor szervezését.

Bár az anyanyelvünk különböző volt, a lelkünk egyszerre rezdült a gyermekekért. Mint ahogyan a Biblia is írja:
És monda nékik: Valaki e kisgyermeket befogadja az én nevemben, engem fogad be; és valaki engem befogad, azt fogadja be, aki engem elküldött; mert aki legkisebb mindnyájan ti közöttetek, az lesz nagy.” Lukács 9:48

GALÉRIA