Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mitől MÁS az óvodánk

Mi az amiben MÁS-ok vagyunk

A hozzánk járó gyermekek speciális, egyénre szabott fejlesztést kapnak: logopédia, pszichológia, fejlesztő és gyógypedagógia, mozgásfejlesztés, iskolára történő felkészítés.

Az óvoda térítésmentesen vállalja a szabadidős foglalkozásokat: sakk, birkózás, tenisz, tánc.

Sok energiát fektetünk abba, hogy a nehéz sorsú, szegény családok gyermekei az iskolakezdésre legyőzzék a helyzetükből adódó hátrányokat. A Majd Megnövök Baptista Óvoda első számú alapvetése, hogy a családok anyagi bizonytalansága miatt egy gyermek se szenvedjen hiányt, vagy hátrányt. Ezért a napi háromszori étkezés, a szabadidős elfoglaltságok, a kirándulások, táborok, a szülők számára ingyenesek.

Az olykor konténerekben, sátorokban, vagy más komfort nélküli ingatlanokban élő családokat és gyermekeit az óvoda a Baptista Szeretetszolgálat segítségével különböző lehetőségekkel, adományokkal  támogatja. Ilyen például a cipősdoboz adomány, a gyermek szemüvegének elkészíttetése, gyógyszer kiváltása, a család felsőruházatának kimosása, szárítása a szülői mosógépben, az adminisztratív, mentálhigiénés, és életvezetési tanácsok – főzés, vásárlás, pénz beosztása - ruha, bútor, játék, tartósélelmiszer adományok. De szervezünk a szülőkkel közös óvodai programokat is, mint például a „szüreti délelőtt, a Hálaadás, a Karácsonyi ünnep, vagy az apák napja”.

Segítjük a szülőket abban is, hogy gyermekeik megkapják a megfelelő egészségügyi ellátást: rendszeres szemészeti, fogászati, fül-orr gégészeti szűrő vizsgálatok.